Valmennus vai koulutus

12.12.2012

Completo on tehnyt valmennustyötä omien asiakkaittensa henkilöstön kehittämiseksi vuodesta 2004 alkaen. Completon sydänidea on aina ollut kehittyä ja kasvattaa omaa osaamistaan, josta asiakkaamme hyötyvät. Kehittyminen onkin valmentajien tärkein draiveri, eikä hullumpi sellainen valmennusyritykselle.

Tällä alalla parhaat coachit ja valmentajat ovatkin itse vahvasti sitoutuneita omaan kehittymiseensä. Osaamisen kasvu on edellytys valmentajan omalle työmotivaatiolle ja sille, että asiakkaille on aina uutta ja ajankohtaista annettavaa.

Completossa teimme alussa eniten taitoihin liittyvää koulutusta asiakasyritystemme pyynnöstä. Edelleekin ydintaitojen koulutus on osa tarjontaamme ja monesti osa isompaa kokonaisuutta. Kouluttamisen lisäksi valmennus on lisääntynyt. Mikä ero näillä sitten on? Asiakkaillemme nämä sanat tarkoittavat usein samaa asiaa. Jotkut puhuvat henkilöstön koulutuksesta ja toiset valmennuksesta, kuitenkin tarkoittaen lähes samaa.

Me pyrimme kouluttessamme pyrimme taitojen ja soveltamiskykyjen lisäämiseen jollain tietyllä alueella, oli se sitten vaikka esimiestaidot, asiakaspalvelu, kouluttajien koulutus tai tehokas palaverien vetäminen. Valmentamisella taas tarkoitetaan valmentajan työskentelytapaa – sitä tapaa, jolla hän työstää  koulutettavia asioita yhdessä ryhmän kanssa.

Toimimme aina ajanmukaisella valmentavalla tavalla, osaamme tuoda uutta ja osaamme hyödyntää valmennettavaa ryhmää ja sen dynamiikkaa. Valmentavalla toimintatavalla pyrimme oivalluttamiseen, siis osallistujan omien oivallusten syntymiseen valmennuksessa. Valmiiksi osaavien ja taitavien ihmisten todellinen kehittyminen ja oppiminen tapahtuu vain tällä tavalla.

Coaching on tämän päivän henkilöstön kehittämisen tavoista edelleen kasvavin. Jos organisaatiossa haluataan kasvattaa sisäistä osaamista ja oppimista, on coaching siihen tehokas menetelmä. Työskentelemme kasvavissa määrin yksittäisten coachattavien kanssa eri organisaatiotasoilla. Coachille tämä on varsin kiitollista työtä, sillä näemme nopeasti ja konkreettisesti kuinka asiantuntijat, esimiehet ja johtajat ottavat henkilökohtaisia ja mittavia askelia eteenpäin.

Uuden verkkosivustomme myötä kerromme siitä, mikä henkilöstön kehittämisessä on ajankohtaista ja olennaista. Uutiskirjeessä käymme läpi myös ajankohtaisia väitöskirjoja tai tutkimuksia. Tässä blogissa valmentajamme tarjoavat näkemystä arkipäivään ja uusia ideoita kevyellä kirjoitusotteella.

Tarjoamme osaamisemme teille, oman jatkuvan kehittymisemme, hyödyksenne ja iloksenne. Olkaa yhteydessä, tavataan, keskustellaan ja etsitään teille parhaat kehittämisen tavat ja työkalut.

LUE MYÖS TÄMÄ BLOGI

HR Viesti kutsui Completon Satu Pitkämäen keskustelemaan johtajuudesta muiden asiantuntijoiden kanssa.

LUE LISÄÄ

Simple Share Buttons
Simple Share Buttons